Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Pri ZŠ v Brodne v Žiline vybudovali nové multifunkčné ihrisko

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Multifunkčné ihrisko s rozmermi 18 krát 33 metrov je ohraničené mantinelmi, po celom obvode sú záchytné siete s vysunutými bránkoviskami a dvoma vstupmi od ZŠ.

Žilina 8. júna (TASR) - Žilinská samospráva vybudovala pri základnej škole (ZŠ) v mestskej časti Brodno nové multifunkčné ihrisko. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej bude slúžiť žiakom počas povinných hodín telesnej a športovej výchovy aj verejnosti.

Doplnila, že výška príspevku z Fondu na podporu športu je 45.429 eur. "Celková výška výdavkov na vybudovanie multifunkčného ihriska je 113.574 eur s tým, že rozdiel sa hradí z rozpočtu mesta Žilina," uviedla.

Multifunkčné ihrisko s rozmermi 18 krát 33 metrov je ohraničené mantinelmi, po celom obvode sú záchytné siete s vysunutými bránkoviskami a dvoma vstupmi od ZŠ. "Po otvorení bude slúžiť na malý futbal, volejbal, nohejbal, tenis či basketbal. Na mieste sme vybudovali aj spevnené plochy pozdĺž vstupnej časti, kde osadíme lavičky a chodníky pre peších. Ihrisko prepoja s existujúcimi spevnenými plochami v okolí školy tak, aby bol prístup na ihrisko po chodníku a nie po tráve," vysvetlil žilinský primátor Peter Fiabáne.

Súčasťou projektu sú aj doplnkové investície ako odvodnenie ihriska, čiarovanie podľa jednotlivých športov, oplotenie, obvodová záchytná a ochranná stena nad mantinelmi a mobiliár. "Na ihrisku sa zároveň nainštaluje nové úsporné LED osvetlenie. Hlavným prínosom obnovy športoviska je vytvorenie priaznivých a dlhodobo udržateľných podmienok na rozvoj športu u detí, mládeže a širokej verejnosti," dodala Holienčíková.