Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Žilinský kraj

Žilina na vianočných trhoch opäť použije zálohované poháre

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Predajcovia budú aj tento rok nalievať nápoje do zálohovaných pohárov.

Žilina 8. novembra (TASR) – Vianočné trhy v Žiline sa začnú 23. novembra a potrvajú do 2. januára 2024, otvorenie stánkov po 23. decembri však bude dobrovoľné. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Katarína Gazdíková.

Predajcovia budú aj tento rok nalievať nápoje do zálohovaných pohárov. "Minuloročná grafika ostala zachovaná, k červenej farbe pohárov pribudne modrá. Zámerom je vznik farebnej edície pohárov pre zberateľov. Pripravilo ich mesto a Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra v spolupráci s Ministerstvom dopravy SR," uviedla Gazdíková.

Doplnila, že v obehu bude 28.720 pohárov. "Návštevník si môže pohár buď nechať na pamiatku, alebo vrátiť v dvoch špeciálnych stánkoch. Mesto tiež rozmiestni v areáli kontajnery na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad a na zmesový komunálny odpad," priblížila.

Na Mariánskom námestí vystúpia počas Vianočných trhov napríklad Robo Opatovský, Pavol Hammel, Heľenine oči či Sisa Sklovská. "Nezabudli sme ani na najmenších, ktorí sa môžu v deň rozsvietenia stromčeka tešiť na návštevu Mikuláša. Ale aj na detský koncert Fíha Tralala a mnohé ďalšie vystúpenia," dodal primátor Žiliny Peter Fiabáne.