Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Na žilinskej pošte opäť zachytili falošné filtre do respirátorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Colný úrad Žilina

Dostať sa mali na Liptov, uviedla hovorkyňa Colného úradu Žilina.

Žilina 5. augusta (TASR) – Zásielku zo Singapuru s 500 falošnými filtrami do respirátorov zachytili na vyclievacej pošte v Žiline príslušníci finančnej správy. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.

Pripomenula, že pred niekoľkými týždňami zaistili príslušníci finančnej správy poštovú zásielku, v ktorej boli desiatky filtrov do respirátorov. "Dostať sa mali na Liptov. No po tom, ako sa potvrdilo, že sú označené reprodukciou svetoznámej ochrannej známky, skončili v sklade zadržaného tovaru," uviedla Chríbiková.

Doplnila, že v balíku pre rovnakého adresáta ako v predchádzajúcom prípade našli pracovníci žilinskej vyclievacej pošty opäť filtre a tiež javili znaky falzifikátov. "Vzorky filtrov prešli laboratórnou analýzou a následne posudzovaním, či sú originály alebo falzifikáty. Podozrenie príslušníkov finančnej správy, že kontrolované výrobky porušujú práva duševného vlastníctva, sa potvrdilo. Adresát namiesto objednaného tovaru dostal oznámenie o zaistení zásielky," dodala hovorkyňa žilinského CÚ.