Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Žilinskej nemocnici daroval Rád maltézskych rytierov postele a stolíky

Na ilustračnej snímke žilinská Fakultná nemocnica s poliklinikou Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tie sa rozdelili na oddelenie vnútorného lekárstva, gynekologicko-pôrodnícke oddelenie a liečebňu dlhodobo chorých.

Žilina 1. apríla (TASR) - Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline daroval švajčiarsky Rád maltézskych rytierov 70 elektrických polohovateľných nemocničných postelí a 77 nočných stolíkov a stolíkov pre pacientov na jedenie. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa žilinskej fakultnej nemocnice Viera Jurčiová.

"Ide o nemocničné zariadenie vo veľmi dobrom stave, ktoré aj napriek predchádzajúcemu používaniu vo Švajčiarsku spravidla prevyšuje domáci štandard. Som rád, že sa to podarilo. Postele a stolíky sme rozdelili na oddelenie vnútorného lekárstva, gynekologicko-pôrodnícke oddelenie a liečebňu dlhodobo chorých," povedal riaditeľ žilinskej fakultnej nemocnice Ivan Mačuga s tým, že v polovici apríla pribudne nemocnici ešte 30 polohovateľných postelí s matracmi.

Nemocničný materiál smeruje podľa Jurčiovej na sever Slovenska vďaka nadštandardným vzťahom slovenského veľvyslanectva v Berne s Rádom Maltézskych rytierov vo Švajčiarsku. "Verím, že darované nemocničné zariadenie bude v žilinskej fakultnej nemocnici slúžiť svojmu účelu a pacientom spríjemní liečebný proces a pobyt v nemocnici," uviedol výkonný predseda Rádu maltézskych rytierov Švajčiarsko Guido Stöckli.