Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

V žilinskom kraji odhalili 64 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto. Foto: PZ SR - KR Banská Bystrica

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

Žilina 6. júla (TASR) – Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji 64 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Doplnila, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo 16 nad jedno promile, u 15 vodičov zistili požitie alkoholických nápojov pod jedno promile a jeden z kontrolovaných vodičov dychovú skúšku odmietol.

„Piati vodiči motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, u 27 z nich bola dychová skúška pozitívna," uviedla Balogová.

V sobotu zastavila policajná hliadka v Kysuckom Lieskovci v okrese kysucké Nové Mesto 24-ročného vodiča Citroenu C4 a pri dychovej skúške mu namerala 0,95 mg/l alkoholu v dychu (1,98 promile). V ten istý deň zastavili policajti v Zákamennom v okrese Námestovo 26-ročného vodiča Peugeotu 307. Pri dychovej skúške mu namerali 1,07 mg/l alkoholu v dychu (2,23 promile), dodala Balogová.

„Obaja vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie," podotkla krajská policajná hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. „Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených práve vodičmi pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické," upozornila Balogová.