Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Žilina dokončuje rekonštrukciu zariadenia pre seniorov Úsmev

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Zariadenie pre seniorov Úsmev na Osikovej ulici poskytuje sociálne služby od roku 1991.

Žilina 5. júna (TASR) - Mesto Žilina dokončuje rekonštrukciu zariadenia pre seniorov Úsmev na sídlisku Solinky, po ktorej predpokladá úsporu spotreby tepla na úrovni 53 percent. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Holienčíkovej sa rekonštrukčné práce začali vlani v decembri a dokončenie je naplánované na júl 2023.

Doplnila, že sa zateplila budova, strecha, obvodový plášť, upravili sa loggie a vymenili sa okná i dvere schodísk. "Rekonštrukcia zariadenia na Osikovej ulici bola nevyhnutná. Naším cieľom je zvyšovanie komfortu a skvalitňovanie podmienok pre klientov a táto obnova je jedným z dôležitých článkov celého procesu," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

V zariadení pre seniorov mesto v apríli vymenilo aj staré výťahy. Do ich modernizácie investovalo 147.612 eur. Stavebné úpravy loggií stáli 39.651 eur a zateplenie budovy, obvodového plášťa a strechy si vyžiadalo investíciu vo výške 291.852 eur, dodala Holienčíková.

Zariadenie pre seniorov Úsmev na Osikovej ulici poskytuje sociálne služby od roku 1991. "Prešlo viacerými zmenami názvu a od roku 2013 sa stalo jeho zriaďovateľom mesto Žilina. Zariadenie poskytuje celoročný pobyt 64 seniorom s rôznym druhom postihnutia v 40 jednoizbových a ôsmich dvojizbových bytoch," uzavrela hovorkyňa.