Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Žilina má záujem získať športovú halu, nie však za nevýhodné ústupky

Igor Choma Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Primátor mesta I. Choma zásadne nesúhlasí s búraním športovej haly.

Žilina 28. apríla (TASR) – Mesto Žilina má záujem opäť získať športovú halu na Bôriku do majetku. Nie však za cenu ústupkov, ktoré by boli pre mesto nevýhodné. Primátor Žiliny Igor Choma to dnes povedal na tlačovej konferencii na margo pripravovaného majetkového usporiadania vzťahov so skupinou SIRS, ktorá je súčasným majiteľom športovej haly.

Zdôraznil, že zásadne nesúhlasí s búraním športovej haly. „Pretože patrí k tomuto mestu. Ľudia sú na ňu zvedaví, pamätajú si ju, je tu istá nostalgia za halou. Ale predovšetkým, mesto dnes nemá žiadne takéto zariadenie. Žiadnu halu, kde sa môžu konať športové, kultúrne a celospoločenské podujatia. Myslím si, že Žilina ako krajské mesto si takúto halu zaslúži,“ skonštatoval Choma.

„My stále veríme v dohodu. Stále rokujeme a dáme mestu do konca tohto týždňa kompromisný návrh s najväčšími možnými ústupkami z našej strany. Veríme, že hala sa dostane naspäť do rúk mesta,“ povedala v mene majiteľa športovej haly Ivana Strelcová.

Žilinský primátor pripomenul, že poslanci Mestského zastupiteľstva (MZ) v Žiline odobrili už v marci 2013 materiál, ktorý navrhol vyriešiť najpálčivejšie problémy vo vzťahoch mesta Žilina a skupiny SIRS. Podotkol, že tento týždeň očakáva od Georgea Trabelssieho, ktorý stojí na čele skupiny SIRS, posledný oficiálny návrh.

„Aby sme mohli predložiť do MZ zmysluplný materiál. Už na konci minulého roka vznikli zo strany pána Trabelssieho nadštandardné požiadavky, ktoré dovtedy nekomunikoval. V súvislosti s tým, že žiada o odpredaj pozemkov okolo obchodného domu Tesco a obchodného centra Mirage. S čím ja ako primátor mám problém. Ale mojou povinnosťou je predložiť návrh do MZ. Požiadali sme pána Trabelssieho, aby spresnil všetky podmienky, za ktorých je ochotný komunikovať ďalej. My to spracujeme a posunieme do MZ,“ uviedol Choma.

Športovú halu na Bôriku postavili v roku 1986. Hracia plocha má rozlohu 4500 metrov štvorcových, kapacita tribún bola 3200 miest na sedenie, pričom sedadlami na hracej ploche ju mohli rozšíriť na 6000 miest. Zatvorená je od 1. júla 2008.