Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Zamestnanci žilinskej nemocnice dostali 2000 veterníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Dvetisíc domácich veterníkov s malou úpravou vo forme polevy z pravej belgickej čokolády pre žilinskú nemocnicu piekli podľa Reľovského a jeho kuchárskeho kolegu Jána Dudáša približne desať hodín.

Žilina 16. apríla (TASR) – Zamestnancom Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline priniesol v piatok 2000 čerstvo upečených veterníkov tatranský šéfcukrár Matúš Reľovský ako poďakovanie za ich obetavú prácu a nasadenie. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej prevzali dar zástupcovia všetkých zdravotníckych aj nezdravotníckych oddelení FNsP.

Medicínsky riaditeľ FNsP Žilina Igor Bízik podotkol, že pandémia ochorenia COVID-19 priniesla komplikované obdobie, v ktorom pracuje personál v nemocniciach už niekoľko mesiacov s vypätím síl. "Zdravotníci aj nezdravotníci sú skutočne unavení, vyčerpaní, takže akýkoľvek spôsob poďakovania, či už symbolický alebo len obyčajné slovo ďakujem, je pre nás ako balzam na dušu. Takisto veterník je fantastickým symbolom solidarity a krásne poďakovanie," uviedol Bízik, ktorý v mene všetkých zamestnancov vyjadril úprimnú vďaku ľuďom podieľajúcim sa na príprave sladkého prekvapenia.

Dvetisíc domácich veterníkov s malou úpravou vo forme polevy z pravej belgickej čokolády pre žilinskú nemocnicu piekli podľa Reľovského a jeho kuchárskeho kolegu Jána Dudáša približne desať hodín. "Keďže som cukrár, ktorý je momentálne bez práce, aspoň takto v spolupráci s ďalšími partnermi zásobujeme zdravotníkov veterníkmi, aby sme im trochu uľahčili náročné dni. Spolu sme ich už napiekli vyše 13.000 kusov – pre nemocnicu v Poprade, Košiciach, Starej Ľubovni, Liptovskom Mikuláši, ale tiež pre leteckú záchrannú službu v Poprade, pre vojsko, policajtov, šoférov autobusov, dôchodcov, detské domovy a mnoho ďalších," informoval Reľovský s tým, že suroviny, priestory, financie na prevádzku získavajú od sponzorov.

"Prvotná myšlienka bola motivovať i ďalších cukrárov, aby napiekli pre nemocnicu v ich okolí. Aby každý zdravotník dostal tento symbolický veterník. Aktuálne sa však neozývajú cukrári, ale dobrovoľníci, ochotní prispieť financiami alebo surovinami, aby sme mohli veterníky ďalej rozdávať," doplnil Reľovský.