Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Časový sklz kosenia v Žiline spôsobilo ochorenie COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Komunálne služby môžu obyvatelia sledovať na internetovej stránke mesta.

Žilina 17. júna (TASR) - Časový sklz kosenia trávnatých plôch v niektorých častiach Žiliny spôsobili objektívne dôvody na strane dodávateľa prác pre mesto. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka zaznamenali u pracovníkov, ktorí zabezpečujú kosenie, ochorenie COVID-19.

Doplnil, že niektorí pracovníci sú preto práceneschopní a iní musia absolvovať povinnú karanténu. "Ďalším dôvodom, prečo sa kosenie tento rok neuskutočňuje s plánovanou intenzitou, bolo množstvo daždivých dní v mesiaci máj, čo komplikovalo práce. Dodávateľ mestu oznámil dôvody, pre ktoré nastalo zdržanie a prisľúbil okamžitú nápravu v rámci aktuálnych kapacitných a personálnych možností," vysvetlil hovorca mesta.

"Máme dlhodobý zámer zlepšiť a optimalizovať správu verejného priestranstva v Žiline. Externé spoločnosti, ktoré dnes pre mesto pri správe verejného priestranstva pracujú, majú rôzne zmluvné podmienky. Tieto už nereflektujú aktuálne požiadavky. Problémom je napríklad aj nedostatočná flexibilita či koordinácia jednotlivých dodávateľov pri výkone prác a ich následná kontrola. Preto sme iniciovali vznik technických služieb mesta. Verím, že prispejú k efektívnejším a flexibilnejším procesom," vysvetlil primátor Peter Fiabáne.

Komunálne služby môžu obyvatelia sledovať na internetovej stránke mesta. "V sekcii Život v meste/Komunálne služby nájdu aktualizovaný harmonogram prác. Dozvedieť sa môžu napríklad to, kedy sa robí údržba a čistenie ciest, kosenie trávnikov, ošetrovanie drevín, údržba kvetinových záhonov či zber nečistôt. Samospráva upozorňuje, že uvedený časový plán prác údržby sa môže meniť podľa aktuálneho vývoja počasia,“ dodal Miškovčík.