Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Žilinský kraj

Žilinský Dopravný podnik vypraví pri príležitosti 30. výročia linku 93

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Autobus typu Karosa B961 bude premávať po trase Železničná stanica - Kvačalova, DPMŽ - Hájik - Závodie - Hliny - Solinky - Vlčince - Autobusové nástupište.

Žilina 20. novembra (TASR) - Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) vypraví v sobotu 25. novembra pri príležitosti 30. výročia vzniku mimoriadnu autobusovú linku číslo 93. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Katarína Gazdíková.

Doplnila, že autobus typu Karosa B961 bude premávať po trase Železničná stanica - Kvačalova, DPMŽ - Hájik - Závodie - Hliny - Solinky - Vlčince - Autobusové nástupište. "Cestujúci si budú môcť autobus odfotiť na piatich určených zastávkach. Odchody linky budú o 11.00 h, 13.00 h a 15.00 h zo zastávky Železničná stanica. Autobus pre nástup a výstup cestujúcich zastaví v každej zastávke uvedenej v cestovnom poriadku," priblížila.

Cestovanie bude podľa nej pre všetkých bezplatné. "Sprievodný personál bude rozdávať dva typy pamätných cestovných lístkov. Historický, s jasným odkazom na minulosť, ktorý si budú môcť cestujúci označiť na historickom označovači, ako to bolo štandardom v roku 1993. Druhý cestovný lístok bude prezentovať súčasný grafický a technologický trend a bude obsahovať jubilejné logo. Cestujúci si ho budú môcť označiť na súčasnom označovači cestovných lístkov," dodala Gazdíková.