Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Žilinský kraj

Čierny víkend na cestách: Zomrel spolujazdec aj cyklistka

SR nehoda auto vodič alkohol smrť spolujazdec ZAXterénne auto, nehoda, nočná jazda, lesNerozvážna nočná jazda podnapitého mladého vodiča terénnym autom bez evidenčných čísel lesným terénom v katastri kysuckej obce Radôstka sa skončila smrťou spolujazdca. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. Mtorové vozidlo sa v náročnom teréne prevrátilo a smrteľne sa zranil 25-ročný spolucestujúci. „21-ročný vodič neutrpel žiadne zranenia, no vykonaná skúška mu dokázala 0,51 mg/l alkoholu v dychu,“ spresnila Balogová s tým, že zasahujúci policajti ho zadržali a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za zločin usmrtenia. Na snímke havarované terénne auto. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Po zrážke s motocyklom na hlavnom cestnom ťahu pri dolnoliptovskej osade Rojkov, ktorá je súčasťou obce Stankovany, zahynula v sobotu 28. júna popoludní 51-ročná cyklistka.

Radôstka 29. júna (TASR) – Nerozvážna nočná jazda podnapitého mladého vodiča na terénnom aute bez evidenčných čísel v katastri kysuckej obce Radôstka sa skončila smrťou spolujazdca. TASR o tom informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Motorové vozidlo sa v noci nadnes v náročnom lesnom teréne prevrátilo a smrteľné zranenie utrpel 25-ročný spolucestujúci. "Dvadsaťjedenročný vodič nemal žiadne zranenia, avšak vykonaná skúška ukázala 0,51 mg/l alkoholu v dychu," spresnila Balogová. Zasahujúci policajti ho zadržali a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za zločin usmrtenia.

Cyklistka zahynula po zrážke s motocyklom

Po zrážke s motocyklom na hlavnom cestnom ťahu pri dolnoliptovskej osade Rojkov, ktorá je súčasťou obce Stankovany, zahynula v sobotu 28. júna popoludní 51-ročná cyklistka. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.
Po zrážke s motocyklom na hlavnom cestnom ťahu pri dolnoliptovskej osade Rojkov, ktorá je súčasťou obce Stankovany, zahynula 51-ročná cyklistka v sobotu 28. júna 2014. TASR o tom v nedeľu 29. júna informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová."Podľa predbežných informácií cyklistka vošla náhle do jazdnej dráhy motocykla a zahynula priamo na mieste nehody," spresnila hovorkyňa KR PZ. Privolaní zdravotníci odviezli do ružomberskej nemocnice 43-ročného motocyklistu s ťažkými zraneniami. Presné okolnosti tragédie sú predmetom vyšetrovania. Na snímke havarovaný motocykel.
Foto: TASR- KR PR v Žiline

"Podľa predbežných informácií cyklistka vošla náhle do jazdnej dráhy motocykla a zahynula priamo na mieste nehody," spresnila hovorkyňa KR PZ. Privolaní zdravotníci odviezli do ružomberskej nemocnice 43-ročného motocyklistu s ťažkými zraneniami. Presné okolnosti tragédie sú predmetom vyšetrovania.