Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Žilinský kraj sa predstavuje na EXPO 2015 v Miláne

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Týždeň Žilinského kraja na EXPO 2015 ponúka ochutnávky regionálnych špecialít, ukážky ľudových remesiel a vystúpenia umelcov.

Žilina 23. júla (TASR) – Slovenský dom na celosvetovej výstave EXPO 2015 v talianskom Miláne žije v týchto dňoch v znamení prezentácie severozápadného Slovenska s hlavným zámerom predstaviť návštevníkom Žilinský kraj ako celoročne vyhľadávanú a veľmi atraktívnu turistickú destináciu.

Podľa riaditeľky odboru kultúry a cestovného ruchu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Zuzany Kmeťovej sa aj Žilinský kraj inšpiroval nosnou myšlienkou Slovensko – svet do vrecka.

„Prezentujeme sa ako životaschopný a rýchlo sa rozvíjajúci región s nepreberným množstvom prírodných krás, historických pamiatok a originálnych tradícií,“ uviedla.

V tejto súvislosti pripomenula v poslednom období čoraz viac zaužívané označenie Žilinský turistický raj, ktoré nepochybne predurčuje hustá sieť až 3700 kilometrov (km) rozmanitých turistických chodníkov a 2280 km značených cyklistických trás.

„Týždeň Žilinského kraja na EXPO 2015 ponúka ochutnávky regionálnych špecialít, ukážky ľudových remesiel a vystúpenia umelcov. V Miláne nechýbajú napríklad terchovská muzika, charakteristické čičmianske výtvarné motívy, zdobené perníky či výtvory drotárov. Všetkým nám záleží na kvalitnej prezentácii na tejto prestížnej celosvetovej akcii,“ dodal riaditeľ Úradu ŽSK Pavol Holeštiak.