Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Zimnú turistickú sezónu na Liptove otvorila lyžiarka Petra Vlhová

Na snímke vpravo Petra Vlhová otvára zimnú sezónu na Liptove, vľavo predseda predstavenstva Tatry Mountain Resorts (TMR) Igor Rattaj v Demänovskej Doline 3. decembra 2022. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Rodáčka z Liptova Petra Vlhová po sobotňajšej ceremónii odchádza do talianskeho Sestriere na ďalšie preteky svetového pohára žien.

Demänovská Dolina 3. decembra (TASR) – Novú zimnú turistickú sezónu na Liptove otvorila v sobotu pod Chopkom v Nízkych Tatrách olympijská medailistka Petra Vlhová. V regióne tak odštartovali prvú lyžovačku tejto zimy na Slovensku.

"V novej zimnej sezóne sme plní očakávaní. Veríme, že nás podporia domáci Slováci, ale aj zahraniční návštevníci. Nájdu u nás nielen profesionálne upravované svahy, ale aj viac zasnežovaných trás aj novú lanovku," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč. Zdôraznil, že dúfajú v potvrdenie pozície regiónu Liptov ako druhého najnavštevovanejšieho na Slovensku.



Z prieskumu medzi ubytovateľmi podľa liptovskej OOCR vyplýva, že o zimnú sezónu je na Liptove záujem. "Nárast cien služieb nie je taký dramatický, ako je nárast vstupných nákladov. Lyžovačka s ubytovaním a doplnkovými službami u nás na Slovensku teda stále vychádza lacnejšie ako v Alpách či Dolomitoch," povedala riaditeľka OOCR Darina Bartková. Podotkla, že zvýšený dopyt je najmä o ubytovanie v blízkosti lyžiarskych svahov.

Rodáčka z Liptova Petra Vlhová po sobotňajšej ceremónii odchádza do talianskeho Sestriere na ďalšie preteky svetového pohára žien. Lyžiarom v stredisku odkázala, že najlepšou prevenciou pred úrazom na zjazdovke je lyžovať pokojne. "Netreba to preháňať, lebo keď sa človek priveľmi teší, vtedy sa môže niečo pokaziť. Treba si to užiť v pokoji, nikomu nič neutečie," povedala.