Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Zimu v Malej Fatre si môžu užiť milovníci zimných športov aj turisti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Dovolenkári tiež môžu využiť wellness služby viacerých hotelov v Terchovej či neďalekej Žiline.

Žilina 14. novembra (TASR) – Zimná sezóna ponúkne dovolenkárom v Malej Fatre školu snežných športov, možnosť lavínového či snežnicového programu a milovníci turistiky môžu, na rozdiel od Vysokých Tatier, využívať aj turistické chodníky. TASR o tom informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra Peter Šimčák.

Malá Fatra je podľa neho vyhľadávaným miestom zimnej dovolenky pre všetky vekové kategórie a okrem lyžovania, ktoré patrí medzi najobľúbenejšie zimné športy, si tu na svoje prídu aj milovníci bežeckého lyžovania, snowboardingu a skialpinizmu.

"OOCR Malá Fatra v prípade priaznivých snehových podmienok zabezpečuje úpravu bežeckých tratí medzi Belou a Terchovou, kde je pripravených takmer 16 kilometrov trate pre klasický aj voľný štýl. Pripravená býva aj trasa na Kysuckej magistrále medzi Krásnom nad Kysucou a Novou Bystricou. Pre kvalitnejšie zabezpečenie úpravy bežeckých tratí zakúpila OOCR nový mechanizmus a stopovač," priblížil Šimčák.

Doplnil, že vo Vrátnej si zalyžujú začiatočníci, skúsení lyžiari, vyznávači snowboardingu, extrémneho lyžovania či skialpinizmu. "Lyžiarske stredisko Ski Gavurky je vhodné najmä pre začiatočníkov a deti. Nachádza sa priamo v centre Terchovej a okrem dobrej zábavy ponúka aj možnosť občerstvenia priamo na svahu. Na Kubínsku Hoľu bude každý štvrtok od 21. januára do 10. marca premávať z Terchovej autobus a dovolenkári môžu vyskúšať aj služby tohto strediska," dodal riaditeľ OOCR Malá Fatra.

Dovolenkári tiež podľa neho môžu využiť wellness služby viacerých hotelov v Terchovej či neďalekej Žiline. Od 20. januára do 9. marca bude každú stredu z Terchovej do kúpeľov Rajecké Teplice premávať autobus. "Milovníci miestnych špecialít a tradičnej kuchyne môžu počas návštevy regiónu Malá Fatra absolvovať Terchovský večer s Terchovskou muzikou. Počas tradičnej slovenskej päťchodovej večere 'Tak sa jedlo v Terchovej kedysika' ochutnajú miestne špeciality so sprievodom terchovskej Ťažkej muziky. Dozvedia sa, ako sa v Terchovej a na horách kedysi žilo, a hlavne, čo sa jedlo," uzatvoril Šimčák.