Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Minulý týždeň v Žilinskom kraji odhalili vyše 30 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

Žilina 13. marca (TASR) - Policajti odhalili uplynulý týždeň na území Žilinského kraja 33 vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Deviatim šoférom namerali viac ako jedno promile. TASR o tom v pondelok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

"V 24 prípadoch skončila dychová skúška u vodičov s výsledkom do jedného promile. Dychovej skúške sa odmietol podrobiť jeden šofér. Dopravné nehody pod vplyvom alkoholu spôsobili piati vodiči," uviedla Šefčíková. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami podľa nej zistili aj u 21 vodičov nemotorových vozidiel.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," zdôraznila Šefčíková.