Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Zo starej polikliniky v Námestove by malo vzniknúť klientske centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Mali by tam poskytovať služby od dopravného inšpektorátu, cez životné prostredie až ku službám katastra nehnuteľnosti.

Námestovo 12. mája (TASR) – Stará poliklinika v Námestove by po novom mohla slúžiť ako klientske centrum pre obyvateľov regiónu. Na sociálnej sieti o tom informovala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová s tým, že budovu odkúpi a zrekonštruuje ministerstvo vnútra (MV).

Schválenie odpredaja budovy je naplánované na najbližšom zasadnutí Zastupiteľstva ŽSK, ktoré sa uskutoční 23. mája. "Suma za objekt starej polikliniky a pozemkov priamo s ňou súvisiacich je stanovená v zmysle znaleckého posudku vo výške 966.000 eur," uviedla pre TASR hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Kraj predpokladá, že pod jednou strechou budú sústredené viaceré inštitúcie spadajúce pod MV a pod klientske centrá. Mali by tam poskytovať služby od dopravného inšpektorátu, cez životné prostredie až ku službám katastra nehnuteľnosti.

Ako dodala hovorkyňa, cieľom je, aby si obyvatelia mohli väčšinu potrebných služieb štátnej správy vybaviť na jednom mieste a nemuseli cestovať po viacerých inštitúciách "roztratených" v meste Námestovo.