Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Žilinský kraj

ŽSK hľadá alternatívy ochromenej dopravy medzi Podbielom a Nižnou

Ilustračné foto. Foto: Tablet.TV

Mimoriadna situácia sa dennodenne dotýka nielen motoristov, ale aj množstva pracujúcich a školskej mládeže.

Žilina 11. septembra (TASR) – V súvislosti s úplnou uzáverou poškodeného mosta medzi oravskými obcami Podbiel a Nižná na hlavnej ceste I/59 iniciuje vedenie Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) čo najrýchlejšiu úpravu a zavedenie dočasného obchádzkového grafikonu autobusových spojov.

„Mimoriadna situácia sa dennodenne dotýka nielen motoristov, ale aj množstva pracujúcich a školskej mládeže. Regionálneho autobusového dopravcu sme požiadali o bezodkladnú prípravu nového grafikonu, aby sme cestujúcej verejnosti pomohli ponukou vhodnej alternatívy,“ vysvetlil predseda ŽSK Juraj Blanár.

Zároveň potvrdil rokovania so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) o možnosti ďalších liniek. „Uvažujeme aj o zavedení kyvadlovej osobnej železničnej dopravy na tomto úseku, lebo zintenzívnenie prepravy cestujúcich pomocou železnice sa javí ako veľmi vhodná alternatíva,“ konštatoval Blanár.

„Hoci je neprejazdná štátna cesta I. triedy, ktorá nie je v našej správe, musíme a chceme sa postarať o obyvateľov Oravy. Táto nepríjemná situácia opäť jasne dokázala význam našich dlhoročných snáh o dobudovanie rýchlostnej komunikácie R3. Oravský región sa bez nej nezaobíde,“ zdôraznil predseda ŽSK.