Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Žilinský kraj investuje vládne dotácie do šiestich stredných škôl

Ministerstvo školstva Foto: TASR

Predseda ŽSK Juraj Blanár skonštatoval, že je to výborná správa.

Žilina 17. augusta (TASR) – Do rozvoja šiestich stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) poputuje v najbližšom období spolu 184.000 eur prostredníctvom schválených dotácií z Úradu vlády SR, Ministerstva financií SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Predseda ŽSK Juraj Blanár skonštatoval, že je to výborná správa. „Vďaka týmto financiám môžeme ďalej rozvíjať kvalitu našich škôl. Tieto významné investície pocítia nielen žiaci a učitelia,“ zdôraznil s tým, že nové multifunkčné ihrisko žilinskej stavebnej priemyslovky bude môcť využívať aj široká športová verejnosť.

Na jeho výstavbu použijú 40.000 eur z Úradu vlády SR. Za ďalších 33.000 eur z tejto dotácie vybudujú 200-metrovú atletickú dráhu s tartanovým povrchom a so štvordráhovou cieľovou rovinkou v areáli martinského Gymnázia J. Lettricha. V Strednej odbornej škole technickej v Námestove zrekonštruujú za 6000 eur podlahy.

Za 20.000 eur z ministerstva financií kúpia frézovací stroj pre Strednú odbornú školu technickú v Ružomberku. Sumu 40.000 eur z ministerstva školstva investujú do výmeny okien na objekte elektrotechnickej priemyslovky v Liptovskom Hrádku a 45.000 eur do rekonštrukcie podlahy telocvične Gymnázia V. P. Tótha v Martine.