Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Žilinský kraj opäť uzavrel zariadenia sociálnych služieb na Kysuciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Hovorkyňa ŽSK Martina Remencová doplnila, že v obmedzenom režime fungujú na Kysuciach kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, niektoré ešte aj z dôvodov rekonštrukcií.

Žilina 26. júna (TASR) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) opäť uzavrel zariadenia sociálnych služieb v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto v súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou na Kysuciach. Neprijímajú v nich ani žiadne návštevy. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

"Stredným školám v regióne Kysúc sme odporučili, aby 29. a 30. júna neotvorili a odovzdávanie vysvedčení odložili na začiatok budúceho školského roka," uviedla Remencová.

Doplnila, že v obmedzenom režime fungujú na Kysuciach kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, niektoré ešte aj z dôvodov rekonštrukcií. "Podujatia sa naplno nerozbehli. Zatiaľ ostávajú otvorené za dodržania prísnych hygienických opatrení. Situáciu neustále sledujeme a vyhodnocujeme, pričom rešpektujeme odporúčania hlavného hygienika," dodala hovorkyňa ŽSK.