Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zimné športy

Na MSR v behu na lyžiach sa predstavia aj biatlonistky Fialkové

Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková. Foto: TASR/AP

Účasť potvrdilo aj bežecké reprezentačné družstvo.

Štrbské Pleso 22. marca (TASR) – Na víkendových majstrovstvách SR v behu na lyžiach na Štrbskom Plese sa zúčastnia aj slovenské reprezentantky v biatlone sestry Paulína a Ivona Fialkové i Terézia Poliaková. Účasť potvrdilo aj bežecké reprezentačné družstvo. Za Športový klub Štrba o tom informoval Matúš Jančík.

"V sobotu 25. marca je na programe šprint klasickou technikou. Súťažiť sa bude na 1,4 km a 1,6 km okruhu, na ktorom pretekali aj bežci na lyžiach počas Svetovej zimnej univerziády v roku 2015," priblížil Jančík.

V nedeľu 26. marca pretekári vyštartujú hromadným spôsobom na dlhé trate voľnou technikou. "Pre hlavnú mužskú kategóriu sú pripravené preteky na 30 km voľnou technikou a ženy pobežia 15 km. Dúfame, že snehové podmienky budú dostatočné, aby sa mohlo súťažiť aj na dlhších okruhoch vo Furkotskej doline," poznamenal.

Počas nedele budú súťažiť aj veteráni v ôsmich kategóriách od 30-ročných pretekárov na 10 km trati. Ženy a 60-roční pretekári budú súťažiť na 5 km trati. Organizátori očakávajú účasť viac ako 250 pretekárov nielen zo Slovenska, ale aj z Maďarska, Poľska a Českej republiky.