Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Biatlonistka Herrmannová-Wicková v Osle ukončí aktívnu kariéru

Na snímke nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková počas šprintu žien na 7,5 km na majstrovstvách sveta v biatlone 10. marca 2023 v nemeckom Oberhofe. Foto: TASR/AP

Zo svetových šampionátov má v zbierke deväť medailí vrátane dvoch najcennejších kovov v šprinte z MS 2023 a MS 2019.

Berlín 14. marca (TASR) - Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková počas víkendového finále Svetového pohára v Osle ukončí aktívnu kariéru. Svoje rozhodnutie oznámila v rovnaký deň ako ďalšia olympijská šampiónka a majsterka sveta Nórka Marte Olsbuová Röiselandová.

Herrmanová-Wicková začala ako bežkyňa na lyžiach. Na ZOH 2014 v Soči získala bronz v štafete na 4x5 km. Potom presedlala na biatlon a v novom odvetví sa zaradila medzi svetovú elitu. Na OH 2022 v Pekingu vybojovala zlato vo vytrvalostných pretekoch na 15 km a bronz v štafete. Zo svetových šampionátov má v zbierke deväť medailí vrátane dvoch najcennejších kovov v šprinte z MS 2023 a MS 2019.

"Po 16 rokoch pôsobenia v bežeckom kolotoči a sedemročnej biatlonovej kariére som sa rozhodla odštartovať novú kapitolu v mojom živote. Teším sa na nové dobrodružstvo," uviedla 34-ročná Herrmannová-Wicková pre agentúra DPA.