Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Chevalierová-Bouchetová sa v Osle rozlúči s kariérou

Na snímke v strede Anais Chevalierová-Bouchetová počas štafety v Östersundu 5. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Tridsaťročná pretekárka získala tri medaily z olympijských hier (0-2-1) a sedem z majstrovstiev sveta (0-3-4), zlato z významných podujatí jej však v zbierke chýba.

Oslo 15. marca (TASR) - Francúzska biatlonistka Anais Chevalierová-Bouchetová sa na záverečnom podujatí Svetového pohára v Osle rozlúči s aktívnou kariérou. Tridsaťročná pretekárka získala tri medaily z olympijských hier (0-2-1) a sedem z majstrovstiev sveta (0-3-4), zlato z významných podujatí jej však v zbierke chýba.

"Som rada, že som mala šancu byť úspešná a počas celej kariéry sa venovať tomu, čo ma napĺňa. Som hrdá, že som vydržala bojovať v náročných momentoch, bola odvážna a zostala pri svojich voľbách. Čaká ma nová životná kapitola, nemôžem sa dočkať ďalších chvíľ. Ďakujem za všetko," uviedla na Instagrame Chevalierová-Bouchetová, ktorá na ZOH v Pekingu získala striebro vo vytrvalostných pretekoch a rovnaký kov aj v miešanej štafete.

Na konte má 12 štafetových prvenstiev v pretekoch Svetového pohára, jediný individuálny triumf v prestížnom seriáli vybojovala v decembri 2016, keď vyhrala stíhacie preteky na 10 km v Novom Měste na Morave. Kompletnú sezónu 2019/2020 vynechala po narodení dcéry, no do súťažného diania sa expresne vrátila a ďalšie tri roky sa opäť zaradila medzi svetovú špičku.

Chevalierová-Bouchetová je tak ďalšou elitnou biatlonistkou, ktorá v nadchádzajúci súťažný víkend v Holmenkollene zamáva na rozlúčku. Pred ňou ohlásili koniec kariéry aj Nemka Denise Herrmannová-Wicková a Nórka Marte Olsbuová Röiselandová. Informácie pochádzajú z webu biathlonworld.com.