Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zimné športy

FIS definitívne schválila zaradenie Jasnej do kalendára 2023/24

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová pózuje na pódiu s trofejou po víťazstve v obrovskom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok 7. marca 2021 v Jasnej. Foto: TASR - Martin Baumann

Informácie potvrdil Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

Bratislava 5. mája (TASR) - Alpská komisia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v piatok definitívne schválila zaradenie pretekov Svetového pohára v Jasnej do kalendára v nadchádzajúcej sezóny. Na Kongrese FIS v chorvátskom Dubrovniku určili aj termín inšpekcie, ktorá parametre plánovaného dejiska pretekov SP (20.-21. januára 2024) skontroluje už v júni (26.-27.6.). Informácie potvrdil Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

Prvýkrát v samostatnej histórii sa preteky SP išli v roku 2016. Lyžiarky sa v Nízkych Tatrách predstavili najprv v slalome. Obrovský slalom museli vtedy pre silný vietor preložiť zo soboty 5. marca na pondelok 7. marca a triumfovala v ňom Rakúšanka Eva-Maria Bremová. Deň predtým v slalome zvíťazila Američanka Mikaela Shiffrinová, tretia skončila Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová bola na deviatom mieste.

V roku 2021 sa Svetový pohár vrátil do Jasnej. V sobotu 6. marca slalom opäť vyhrala Shiffrinová, pred Vlhovou. Liptáčka na domácich svahoch však triumfovala v emotívnom nedeľnom obrovskom slalome. Podujatie sa bude po ôsmich rokoch konať bez obmedzení, keďže predošlú edíciu poznačila pandémia koronavírusu.