Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

FIS predĺžila suspendáciu Rusov a Bielorusov, prídu aj o MS

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Ruský minister športu Oleg Matycin v reakcii uviedol, že medzinárodné súťaže strácajú bez ruských športovcov význam. Vyjadril aj nádej, že suspendácia bude čoskoro zrušená.

Sölden 23. októbra (TASR) - Medzinárodná lyžiarska a snoubordová federácia (FIS) predĺžila suspendáciu ruských a bieloruských športovcov. Rada FIS o tom rozhodla na sobotnom zasadnutí v rakúskom Söldene.

FIS suspendovala Rusov a Bielorusov 1. marca, krátko po začiatku vojny na Ukrajine. Predĺženie zákazu odôvodnila zachovaním integrity v rámci súťaží FIS, bezpečnosťou všetkých účastníkov a nasledovaním odporúčania Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Športovci z dvoch inkriminovaných krajín tak nemôžu štartovať na podujatiach SP, na budúcoročných MS v alpskom lyžovaní v Courchevel/Meribel a ani na svetovom šampionáte v severských disciplínach v slovinskej Planici.

Ruský minister športu Oleg Matycin v reakcii uviedol, že medzinárodné súťaže strácajú bez ruských športovcov význam. Vyjadril aj nádej, že suspendácia bude čoskoro zrušená. Informácie priniesla agentúra DPA.