Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

VIDEO: Sarrazin aj bez paličky zvíťazil v paralelnom obráku

Francúz Cyprien Sarrazin sa stal víťazom paralelného obrovského slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov v talianskom Alta Badia 19. decembra 2016. Foto: TASR/AP

Vo finále si poradil so Švajčiarom Carlom Jankom napriek tomu, že hneď v úvode jazdy stratil paličku.

Alta Badia 19. decembra (TASR) - Alta Badia 19. decembra (TASR) - Francúz Cyprien Sarrazin sa stal víťazom pondelňajšieho paralelného obrovského slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov v Alta Badii. Vo finále si poradil so Švajčiarom Carlom Jankom napriek tomu, že hneď v úvode jazdy stratil paličku. V nórskom súboji o tretie miesto Kjetil Jansrud zdolal Leifa Kristiana Haugena.

Dvadsaťdvaročný Sarrazin dosiahol svoje prvé víťazstvo vo SP, pripísal si sto bodov do celkového hodnotenia a finančnú prémiu 45.000 švajčiarskych frankov. V predchádzajúcich šiestich pretekoch tejto sezóny skončil najlepšie na 24. priečke. Janku, ktorý má v obrovskom slalome na konte titul majstra sveta aj olympijské zlato, prekonal o desatinu sekundy.

Najvyššie nasadeného Rakúšana Marcela Hirschera vyradil už v šestnásťfinále na dve jazdy Steve Missillier z Francúzska, ktorý následne prehral s Jansrudom. Slovensko nemalo zastúpenie. "Z pohľadu priebežnej klasifikácie je tento výsledok sklamanie. Dal som do toho všetko, ale Steve bol neskutočne rýchly," citovala agentúra DPA Hirschera, ktorý sa s paralelným obrákom rozlúčil už v prvom vyraďovacom kole aj pred rokom. Vo výsledkovej listine figuruje na osemnástej priečke z 32 štartujúcich.

Pod umelým osvetlením talianskeho rezortu sa konala druhá edícia tohto divácky atraktívneho podujatia, pri premiére prekvapujúco triumfoval špecialista na rýchlostné disciplíny Jansrud. "Semifinále mi trocha nevyšlo. Bol som priemerným lyžiarom v obráku, teraz mi ešte chýba technika v naozaj strmých pasážach," uviedol Jansrud.



výsledky paralelného obrovského slalomu mužov SP v Alta Badii:

1. Cyprien Sarrazin (Fr.)
2. Carlo Janka (Švaj.)
3. Kjetil Jansrud
4. Leif Kristian Haugen (obaja Nór.)
5. Andre Myhrer (Švéd.)
6. Stefan Luitz (Nem.)
7. Gino Caviezel (Švaj.)
8. Mathieu Faivre
9. Alexis Pinturault (obaja Fr.)
10. Henrik Kristoffersen (Nór.)