Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zimné športy

Guignardová a Fabbri obhájili zlato v tanečných pároch na ME

Talianski krasokorčuliari Charlene Guignardová a Marco Fabbri obhájili titul majstrov Európy v súťaži tanečných párov. Na šampionáte v litovskom Kaunase dostali v sobotňajších voľných tancoch za svoj výkon od rozhodcov známku 127,58 bodu a celkovo v súčte s rytmickým tancom triumfovali so ziskom 214,38 b Foto: TASR/AP

Slováci Mária Sofia Pucherová a Nikita Lysak nepostúpili medzi dvadsiatku najlepších.

Kaunas 12. januára (TASR) - Talianski krasokorčuliari Charlene Guignardová a Marco Fabbri obhájili titul majstrov Európy v súťaži tanečných párov. Na šampionáte v litovskom Kaunase dostali v sobotňajších voľných tancoch za svoj výkon od rozhodcov známku 127,58 bodu a celkovo v súčte s rytmickým tancom triumfovali so ziskom 214,38 b. Striebro získali Lilah Fearová a Lewis Gibson z Veľkej Británie (210,82), tretí skončil domáci pár Allison Reedová a Saulius Ambrulevičius (203,37). Slováci Mária Sofia Pucherová a Nikita Lysak nepostúpili medzi dvadsiatku najlepších.

Obhajcovia titulu predviedli v Žalgirio Arene najpôsobivejšie vystúpenie už v piatkových rytmických tancoch. Vo voľných tancoch svoju priebežnú pozíciu lídrov potvrdili a stali sa prvým talianskym párom, ktorý dokázal obhájiť titul v tejto súťaži. Zároveň pre Taliansko zabezpečili štvrté zlato. "Sme veľmi šťastní, nielen, že sme korčuľovali čisto, ale zvládli sme aj stres. Bolo to naozaj náročné, publikum však bolo úžasné a podporovalo nás od prvej sekundy, za čo mu veľmi ďakujeme," uviedli zlatí medailisti bezprostredne po finálovom vystúpení.

Slovenský tanečný pár Mária Sofia Pucherová, Nikita Lysak nepostúpil do sobotných voľných tancov. Dvadsaťjedenročná Slovenka s rodákom z Ruska, ktorý je od nej o tri roky starší, nenaplnili očakávania. Za vlastným maximom z krátkeho programu, ktorý utvorili v novembri minulého roka vo Varšave, zaostali o vyše päť bodov. Nenapodobnili tak prienik Anny Šimovej a Kirilla Aksenova do voľných jázd na minuloročných ME vo fínskom Espoo, keď slovenská dvojica obsadila konečné 14. miesto.

ME v krasokorčuľovaní v Kaunase

tanečné páry: 1. Charlene Guignardová, Marco Fabbri (Tal.) 214,38 b., 2. Lilah Fearová, Lewis Gibson (V. Brit.) 210,82, 3. Allison Reedová, Saulius Ambrulevičius (Lit.) 203,37, 4. Jevgenija Loparevová, Geoffrey Brissaud (Fr.) 197,17, 5. Loicia Demougeotová, Theo le Mercier (Fr.) 192,15, 6. Juulia Turkkilová, Matthias Versluis (Fín.) 192,08, ..., 24. Mária Sofia PUCHEROVÁ, Nikita LYSAK (SR) 56,09