Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Historický moment - slovenské slalomárky s číslami 2 a 3

Petra Vlhová (vľavo) a Veronika Velez-Zuzulová (vpravo) Foto: FOTO TASR - Dušan Hein

Slovenský slalom zažil pred Silvestrom historický moment, keď boli naraz dve jeho reprezentantky súčasťou slávnostného žrebovania pred súťažou Svetového pohára.

Santa Caterina 4. decembra (TASR) - Slovenský slalom zažil pred Silvestrom historický moment, keď boli naraz dve jeho reprezentantky súčasťou slávnostného žrebovania pred súťažou Svetového pohára. V pondelok sa zrodila ďalšia udalosť do análov lyžiarskeho športu v malej stredoeurópskej krajine - Petra Vlhová odštartuje v utorok v talianskej Santa Caterine s číslom 2 a hneď za ňou Veronika Velez-Zuzulová.

Je v tom ozaj aj dosť symboliky, lebo v Lienzi 31-ročná rutinérka Velez-Zuzulová, ktorá si užila desiatky verejných žrebovaní, odštartovala s číslom 1 a jej o 11 rokov mladšia kamarátka si vo svojom premiérovom osudí zvolila číslo 15, čím uzavrela dvojskupinové štartové pole, všeobecne nazývané slalomárska elita.

Petra Vlhová pred vyše mesiacom prvýkrát zabodovala v najlepšej desiatke SP. V americkom Aspene obsadila 7. miesto, vo švédskom Aare senzačne vyhrala a výrazne si polepšila pozíciu v štartovej listine SP. Posunula sa z 23. priečky na 15., pričom na začiatku sezóny bola na 35. pozícii. V Lienzi ju tak žrebovali v skupine 8-15. Veronika Velez-Zuzulová je súčasťou užšej elity 1-7 a v pondelok sa tam posunula aj Vlhová. Tá sa tretím miestom v pretekoch v Lienzi vyšvihla v renkingu na 10. miesto, ale v koeficientálnom poradí sú ešte rátané aj body Zettelovej (skončila kariéru), Mazeovej (súťažná pauza) a Shiffrinovej (zranenie). Keďže v predchádzajúcom slalome "vybuchli" Noensová i Kirchgasserová, klesli za dve nesúťažiace kolegyne a Vlhová sa vo "World Cup Start List" reálne posunula na 7. priečku.