Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Hokejovú šestnástku čaká záverečný turnaj sezóny v Hodoníne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Po zápasoch v drese sedemnástky vystužia súpisku šestnástky Adam Beluško, Tomáš Pobežal a Samuel Kupec.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 16 rokov čaká v priebehu nasledujúceho týždňa posledný turnaj prebiehajúcej sezóny. Zverenci trénera Jerguša Baču sa predstavia na podujatí v Hodoníne, kde si od 14. do 16. apríla zmerajú sily s Českom, Švédskom a Fínskom.

Šestnástka má čerstvú skúsenosť s českými rovesníkmi. V rámci dvojzápasu v Hodoníne a Skalici zaznamenala dve tesné prehry 2:3 po predĺžení a 3:4 po predĺžení, hoci v oboch dueloch viedla. Oproti tejto reprezentačnej akcii prišlo k viacerým zmenám v kádri. Realizačný tím nominoval 22 hráčov, medzi ktorými figuruje aj štvorica hokejistov pôsobiaci v zahraničí. Trio Andrej Tomašec, Tobias Faith, Ján Chovan hráva vo Fínsku a Theo Kiss v USA.

Po zápasoch v drese sedemnástky vystužia súpisku šestnástky Adam Beluško, Tomáš Pobežal a Samuel Kupec. Spomenutú trojicu doplní aj ďalší člen projektu osemnástky Tobias Pitka. "Naša sila by mala vzrásť, ale musíme mužstvo vyskladať tak, aby si hráči na seba zvykli a sadli si. Verím, že budeme mať kvalitnejší tím ako v zápasoch proti Česku. Sme zvedaví na Thea Kissa zo zámoria, ktorého sme dlhšie nevideli, a takisto na Ján Chovana, ktorý sa dobre prezentuje vo Fínsku," povedal pre Hockey Slovakia Bača.

Slováci majú naplánovaný zraz na utorok v Skalici. Prvý zápas na Turnaji štyroch krajín v Hodoníne ich čaká vo štvrtok 14. apríla o 18.00 h proti Čechom, v piatok nastúpia o 14.30 h proti Švédom a záverečný duel odohrajú v sobotu o 12.30 h proti Fínom. "Potešila nás možnosť dvojzápasu s Českom a turnaj v Hodoníne je pre nás len bonus, keďže pôvodne na ňom mali štartovať Rusi. Čaká nás svetová špička. Súboje s Čechmi nám ukázali, že máme problémy v obrannom pásme. Na druhej strane, darilo sa nám využívať možnosti na protiútoky, vytvárali sme si prečíslenia a dokázali sme súpera zavrieť v pásme. Potrebujeme zapracovať na tom, aby sme menili rytmus hry, keďže nemôžeme hrať proti takým kvalitným protivníkom stále rovnakým štýlom," dodal pre Hockey Slovakia Bača.

program Turnaja štyroch krajín v Hodoníne:

štvrtok 14. apríla: 14.30 Fínsko "16" - Švédsko "16", 18.00 Česko "16" - Slovensko "16"
piatok 15. apríla: 14.30 Slovensko "16" - Švédsko "16", 18.00 Česko "16" - Fínsko "16"
sobota 16. apríla: 12.30 Fínsko "16" - Slovensko "16", 16.00 Česko "16" - Švédsko "16"

nominácia SR 16 podľa klubov:

Tobias Kálus (Barani-HŠMH Banská Bystrica), Maxim Petras (HC SLOVAN Bratislava), David Pohanka (HC SLOVAN Bratislava-mládež), Richard Rafaj, Tomáš Šlank (obaja HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Branislav Barger, Adam Beluško, Michal Liščinský (všetci HC Košice), Pavol Prokopovič (HK Mládež Michalovce), Tobias Pitka (HK ŠKP Poprad), Tomáš Pobežal (MŠK Púchov), Alex Miroslav Zálešák (MHKM Skalica), Ondrej Maruna, Samuel Kupec (obaja HK Dukla Trenčín), Peter Kováč (HKM Zvolen-mládež), Fabian Andrej Liško (HA Zdena Cígera 21), Dario Lašš, Michal Svrček (obaja MsHKM Žilina), Andrej Tomašec (KooKoo Kouvola/Fín.), Tobias Faith (Lukko Rauma/Fín.), Ján Chovan (Tappara Tampere/Fín.), Theo Kiss (Mount St. Charles Acad./USA)

realizačný tím:

Manažér: Martin Petný
hlavný tréner: Jerguš Bača
asistenti trénera: Michal Dostál, Ivan Králik
tréner brankárov: Maximilian Bača
kondičný tréner: Dávid Kurej
lekár: Martin Kalanin
masér: Vladimír Fritsch (od 11. apríla)

náhradníci (na telefonické zavolanie): Samuel Plančár (Barani–HŠMH Banská Bystrica), Samuel Bohoš, Andrej Fabuš, Jakub Mikulec (všetci HC Slovan Bratislava-mládež), Matúš Michajlov (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Sebastián Bodnár, Richard Komenát (obaja HC Košice), Juraj Gracák (MHA Martin), Alan Lenďák (MMHK Nitra), Adam Horváth, Brian Majerčík, Filip Zavadil (všetci HK ŠKP Poprad), Nikolas Ptáček (MHKM Skalica), Sebastián Sučič (MHKM Skalica/HK HAVRANI Piešťany), Michal Feranec, Alex Gašo, Jakub Harvánek (všetci HK DUKLA Trenčín), Tobias Bachratý, Kristián Bulla (obaja HK Trnava), Daniel Balázs (HKM Zvolen-mládež), Dominik Drapák (HKM Zvolen-mládež/HK Levice), Samuel Húževka (MsHKM Žilina), Sebastián Mitro (Kometa Brno/ČR), Markus Saxa (HC Vítkovice RIDERA/ČR)