Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zimné športy

Holdenerová podstúpila operáciu členka a môže prísť o zvyšok sezóny

Na snímke švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová na trati počas 1. kola slalomu na MS v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel-Méribel 18. februára 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Holdenerová spadla počas tréningu v Taliansku, narazila do ochranných sietí a zlomila si ľavý členok. V rámci kalendára Svetového pohára vynechá minimálne šesť slalomov.

Ženeva 12. decembra (TASR) - Švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová môže po utorkovej operácii zraneného členka vynechať zvyšok sezóny. Tím dvojnásobnej olympijskej medailistky v slalome uviedol, že 30-ročná Švajčiarka bude pauzovať približne dva mesiace.

Holdenerová spadla počas tréningu v Taliansku, narazila do ochranných sietí a zlomila si ľavý členok. V rámci kalendára Svetového pohára vynechá minimálne šesť slalomov. Na konci novembra dosiahla v americkom Killingtone svoje 35. pódiové umiestnenie v slalomoch SP, keď zaostala iba za druhou Slovenkou Petrou Vlhovou a víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou. V celkovom poradí jej patrí 6. priečka.