Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Krasokorčuliarska legenda Karol Divín sa teší na ME v Bratislave

Na snímke športová legenda Karol Divín (krasokorčuľovanie) počas príchodu na galavečer "Športovec roka 2015" 22. decembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Strieborný medailista zo ZOH 1960 v Squaw Valley v rozhovore pre TASR priblížil, ako bude tráviť vianočné sviatky.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Zaradil sa po bok Jána Zachara, Jozefa Golonku, Jozefa Adamca, Antona Frola a Evy Šuranovej-Kucmanovej. Za slovenskú Športovú legendu vyhlásili na galavečere Klubu športových redaktorov Športovec roka 2015 bývalého krasokorčuliara Karola Divína.



Strieborný medailista zo ZOH 1960 v Squaw Valley v rozhovore pre TASR priblížil, ako bude tráviť vianočné sviatky. "V rodinnom kruhu v Brne. Máme staršiu dcéru, tá je s rodinou tu, mladšia je v Amerike. A môj syn je v Kanade. Všetci tu už boli nedávno na návšteve. Na Štedrý večer sme sami, na Boží hod prídu mladí na návštevu. Na Boxing Day, ako hovoria v Amerike, sa zasa pôjde k zaťovi," priblížil dvojnásobný majster Európy.

Už o mesiac bude hlavné mesto Slovenska opäť po 15 rokoch epicentrom kontinentálneho krasokorčuľovania. Práve v Bratislave v roku 1958 získal Divín zlato. "Hoci si myslím, že zlato som mal získať o rok skôr vo Viedni, a v Bratislave nie. Ale to je len môj pocit," zaspomínal dnes 79-ročný nový člen Siene slávy slovenského športu, ktorý sa na januárové ME veľmi teší: "Som veľmi rád, prídeme. Sme pozvaní ako čestní hostia. Mám dojem, že už piatykrát bude Bratislava dejiskom podujatia tohto rangu. A už v oveľa krajšom stánku ako bol ten v roku 1958. Je to veľká vec a som rád, že ľudia v Bratislave vedia, ako zorganizovať takýto šampionát."

O krasokorčuľovaní má vicemajster sveta z roku 1962 v Prahe stále výborný prehľad. "Krasokorčuľovanie samozrejme sledujem. Minulý týždeň sme boli na majstrovstvách štyroch krajín Česka, Slovenska, Maďarska a Poľska v Třinci a malo to veľmi dobrú úroveň. Videl som tam 14-, možno 15-ročné dievčatko, Maďarku Tóthovú, ktorá skončila druhá. Ale Rajičová bola lepšia, išla vynikajúco. Nás potešili aj naši Brňáci Březinovci, ktorí sa kvalifikovali. Tipoval by som, že čo sa týka výsledkov na ME, Rajičová bude aspoň siedma."