Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zimné športy

Krasokorčuliar Hagara postúpil do voľných jázd z 11. miesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na vlaňajšom šampionáte vo fínskom Espoo obsadil Hagara 18. priečku. Predvlani v estónskom Tallinne mu tesne ušiel postup do voľných jázd, keď skončil na 25. mieste.

Kaunas 10. januára (TASR) - Adam Hagara postúpil na krasokorčuliarskych ME v litovskom Kaunase do voľných jázd. Sedemnásťročný slovenský reprezentant obsadil v stredajšom krátkom programe 11. miesto so známkou 74,97 bodu, ktorou si o tri stotinky vylepšil osobné maximum. Najlepší výkon predviedol obhajca zlata Francúz Adam Siao Him Fa, ktorý dostal od rozhodcov známku 94,13 bodu. Druhý bol Švajčiar Lukas Britschgi (91,17), tretí skončil Estónec Aleksandr Selevko (90,05).

Vlani na ME vo fínskom Espoo obsadil Hagara 18. miesto, v Kaunase siahajú jeho ambície vyššie. Podporil ich vydareným vystúpením na pieseň Another Love britského interpreta Toma Odella, ktoré odpichol kombináciou trojitý flip+toeloop. Presvedčivo vyznel v krokových pasážach a piruetách, bez zaváhania zvládol aj ďalšie skoky vrátane trojitého axela a trojitého lutza.

"Adam ako najmladší krasokorčuliar v štartovom poli dosiahol jedenástym miestom vynikajúcu východiskovú pozíciu do voľných jázd. Krátky program zajazdil veľmi dobre. V porovnaní s vlaňajškom, keď bol po tejto časti na 21. mieste, urobil veľký pokrok. Sme veľmi spokojní s jeho vystúpením a on takisto môže byť spokojný. Nenechal sa rozhodiť prostredím a dôležitosťou súťaže, ukázal veľkú psychickú odolnosť. Pred šampionátom si stanovil veľký cieľ skončiť do desiateho miesta. Piatkové voľné jazdy ukážu, či sa mu ho podarí splniť," povedal pre TASR prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jozef Beständig.

Výsledky ME v krasokorčuľovaní v Kaunase

muži - krátky program:
1. Adam Siao Him Fa (Fr.) 94,13
2. Lukas Britschgi (Švajč.) 91,17
3. Aleksandr Selevko (Est.) 90,05
4. Gabriele Frangipani (Tal.) 83,51
5. Deniss Vasiljevs (Lot.) 82,34
6. Matteo Rizzo (Tal.) 80,43
... 11. Adam HAGARA (SR) 74,97