Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zimné športy

Krasokorčuliar Hanju sa obáva koronavírusu, odhlásil sa zo seriálu GP

Juzuru Hanju sa stal víťazom Kanadskej korčule - druhého podujatia Grand Prix ISU v nedeľu 27. októbra 2019. Dvojnásobný olympijský víťaz z Pjongčangu predviedol v Kelowne viedol už po krátkom programe a predviedol aj najlepšiu voľnú jazdu, za ktorú dostal 212,99 bodu, celkovo dosiahol hodnotenie 322,59. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Dvojnásobný olympijský víťaz trpí astmou a má obavy z cestovania v čase pandémie koronavírusu.

Tokio 28. augusta (TASR) - Japonský krasokorčuliar Juzuru Hanju nebude v tejto sezóne štartovať na podujatiach seriálu Grand Prix ISU. Dvojnásobný olympijský víťaz trpí astmou a má obavy z cestovania v čase pandémie koronavírusu.

"Nebolo to jednoduché rozhodnutie. Stále totiž neexistuje priama spojitosť medzi bronchiálnou astmou a ochorením COVID-19. Zdravotný stav pacientov s touto diagnózou sa však po infikovaní vírusom zhoršil a preto je dôležité, aby som bol opatrný. Verím, že moje odstúpenie aspoň v malej miere pomôže zabrániť šíreniu nákazy," odôvodnil svoje rozhodnutie Hanju. Pri jeho rozhodovaní navyše zohrala úlohu aj sťažená logistika. Jeho tréner Bryan Orser totiž žije v Toronte.

Medzinárodná korčuliarska únia už dávnejšie zrušila seriál juniorov a oznámila, že dospelí sa budú môcť zúčastniť len na podujatiach, ktoré sa uskutočnia v ich krajine, prípadne v mieste, kde trénujú. Informáciu priniesol portál olympicchannel.com.