Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Krasokorčuliarka Kaori Sakamotová získala zlato v súťaži sólitiek

Na snímke Kaori Sakamotová z Japonska vo voľnom programe žien na majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní v Montpellier na juhu Francúzska v piatok 25. marca 2022. Foto: TASR

Dvadsaťjedenročná Japonka mala po krátkom programe na poste líderky päťbodový náskok pred Hendrickxovou a bola pod tlakom, keďže jej súperka išla tesne pred ňou výborne.

Montpellier 25. marca (TASR) - Japonská krasokorčuliarka Kaori Sakamotová získala na majstrovstvách sveta v Montpellieri zlato v súťaži sólistiek. Dvojnásobná bronzová medailistka zo ZOH 2022 v Pekingu o takmer 19 bodov odsunula na striebornú pozíciu Belgičanku Loenu Hendrickxovú, bronz získala Alysa Liuová z USA.

Dvadsaťjedenročná Japonka mala po krátkom programe na poste líderky päťbodový náskok pred Hendrickxovou a bola pod tlakom, keďže jej súperka išla tesne pred ňou výborne. Skoky predviedla čisto a bohato jej to stačilo. Pre Japonsko na MS získala deviate zlato. Na tróne pre svetovú šampiónku vystriedala Rusku Annu Ščerbakovovú a dosiahla najväčší úspech v kariére. Dvadsaťdvaročná Belgičanka už v KP predviedla výborný výkon a vo voľnej jazde zašla ešte lepšie. Bola technicky precízna, skoky mala čisté a vysoké známky dostala aj za choreografiu.

Na šampionáte vo Francúzsku sa v KP sólistiek predstavilo 33 žien, do finále postúpilo 24 najlepších. Neštartovali Rusky ani Bielorusky, ktoré Medzinárodná korčuliarska únia (ISU) suspendovala po invázii Ruska na Ukrajinu. V súťaži nemalo zastúpenie ani Slovensko.



konečné výsledky:



ženy:

1. Kaori Sakamotová (Jap.) 236,09 bodov,
2. Loena Hendrickxová (Belg.) 217,70,
3. Alysa Liuová 211,19,
4. Mariah Bellová (obe USA) 208,66,
5. Young You (Kór.rep.) 204,91,
6. Anastasiia Gubanovová (Gruz.) 196,61