Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Ruskí krasokorčuliari po 2. dni WTT zvýšili náskok pred Američanmi

Na archívnej snímke ruský krasokorčuliarsky tanečný pár Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov 26. marca 2021. Foto: TASR/AP

Tretie je s mankom 13 bodov na lídrov domáce Japonsko.

Osaka 16. apríla (TASR) - Po druhom dni krasokorčuliarskej World Team Trophy Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) v Osake zvýšili Rusi náskok na čele poradia, pred obhajcami trofeje z USA vedú o osem bodov. Tretie je s mankom 13 bodov na lídrov domáce Japonsko.

V súťaži tanečných párov zvíťazili Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov, v športových dvojiciach triumfovali Anastasia Mišinová a Aleksandr Galliamov. Vrcholom piatkového programu bol súboj sólistov vo voľných jazdách, v ktorých trojnásobný majster sveta Nathan Chen z USA zdolal dvojnásobného olympijského šampióna Juzurua Hanjua. Tretí bol Rus Michail Koľada.

Rusi majú našliapnuté k celkovému víťazstvu aj s ohľadom na sobotné disciplíny - voľné jazdy športových dvojíc a žien. V oboch kategóriách majú v zostave najlepších z nedávnych MS v Štokholme.

Na podujatí v Osake pred limitovaným počtom divákov súťažia výbery USA, Ruska, Kanady, Japonska, Francúzska a Talianska. Z každej krajiny bojujú dvaja sólisti, dve sólistky, jeden tanečný pár a jedna športová dvojica. Obhajcom sú krasokorčuliari USA, ktorí z predchádzajúcich šiestich WTT vyhrali štyrikrát, dvakrát uspeli Japonci. Informovala agentúra AP.