Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zimné športy

Zrušili Memoriál O.Nepelu i Junior Grand Prix v Košiciach

Na snímke ruská krasokorčuliarka Alexandra Trusovová počas krátkeho programu žien na 27. ročníku krasokorčuliarskeho Memoriálu Ondreja Nepelu 20. septembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V oboch prípadoch SKrZ nedokázal krasokorčuliarom zaručiť kvalitné podmienky a taktiež zaručiť plnenie všetkých požiadaviek na usporiadanie súťaže na najvyššej medzinárodnej úrovni.

Bratislava 19. mája (TASR) - Septembrový Memoriál Ondreja Nepelu v Bratislave ako i medzinárodná súťaž ISU Junior Grand Prix v Košiciach sa tento rok neuskutočnia. Výkonný výbor Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu (VV SKrZ) rozhodol o ich zrušení v súvislosti s momentálnou situáciou na Slovensku a v zahraničí spôsobenou celosvetovou pandémiou koronavírusu.

VV SKrZ rozhodol o zrušení podujatí na zasadnutí, ktoré sa konalo prostredníctvom online videokonferencie. Súťaž ISU Junior Grand Prix of Figure Skating sa mala konať 2.-5. septembra 2020 v Košiciach, ISU CS Nepela Memorial 2020 sa mal uskutočniť 16.–19. septembra 2020 v Bratislave. V oboch prípadoch SKrZ nedokázal krasokorčuliarom zaručiť kvalitné podmienky a taktiež zaručiť plnenie všetkých požiadaviek na usporiadanie súťaže na najvyššej medzinárodnej úrovni.

"Slovenský krasokorčuliarsky zväz vyjadruje hlboké poľutovanie nad zrušením obidvoch medzinárodných súťaží, ktoré vzniklo v dôsledku celosvetovej pandémie COVID-19. Veríme, že po stabilizácii situácie vo svete i na Slovensku budeme môcť opätovne privítať celosvetovú krasokorčuliarsku špičku na nami usporiadaných medzinárodných súťažiach," uviedol SKrZ v stanovisku, ktoré zverejnil na zväzovom webe.