Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Kvalifikáciu ovládla lotyšská biatlonistka Bendiková

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jediný slovenský zástupca medzi mužmi Ján Koristek sa na štart v najkratšej disciplíne nepostaví.

Oberstdorf 24. februára (TASR) - Kvalifikáciou bežcov na lyžiach odštartovali v stredu v nemeckom Oberstdorfe MS v severskom lyžovaní. Najrýchlejší na tratiach 10 resp. 5 km s intervalovým štartom boli rodák z Talianska vo farbách Thajska Mark Chanloung a Baiba Bendiková, známa lotyšská biatlonistka.

Bendiková dala prednosť štartu na MS klasikov pred budúcotýždňovým podujatím SP v biatlone v Novom Město na Moravě a kvalifikáciu ovládla suverénne s náskokom 24,3 sekundy pred Karen Chanloungovou z Thajska. Slováci v kvalifikácii nemuseli štartovať, prvýkrát sa na šampionáte predstavia až vo štvrtok v šprinte klasickou technikou Alena Procházková a Barbora Klementová. Jediný slovenský zástupca medzi mužmi Ján Koristek sa na štart v najkratšej disciplíne nepostaví.

Jarné počasie a nezvyčajne vysoké teploty prinútili organizátorov upraviť program prvých dvoch dní šampionátu. Stredajšia kvalifikácia v behu na lyžiach mužov a žien sa namiesto skorého popoludnia začala už o 9.00. V rovnakom čase je na programe aj štvrtková kvalifikácia šprintu, vyraďovacia časť bude o 11.30 h.