Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Landertinger ukončil vo veku 32 rokov aktívnu kariéru

Na snímke bronzový Dominik Landertinger z Rakúska na stupni víťazov po vytrvalostných pretekoch mužov na 20 km počas biatlonových Majstrovstiev sveta v Anterselve 19. februára 2020, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Rakúsky biatlonista Dominik Landertinger je deväťnásobný medailista z vrcholných podujatí.

Viedeň 19. apríla (TASR) - Rakúsky biatlonista Dominik Landertinger ukončil vo veku 32 rokov aktívnu kariéru. Svoje rozhodnutie oznámil v nedeľu.

Landertinger je deväťnásobný medailista z vrcholných podujatí. Na zimných olympijských hrách získal štafetové striebro vo Vancouveri 2010, o štyri roky neskôr v Soči pridal striebro v rýchlostných pretekoch a bronz v štafete. Olympijskú zbierku doplnil v Pjongčangu 2018 bronzom vo vytrvalostných pretekoch.

V roku 2009 sa stal majstrom sveta v pretekoch s hromadným štartom a na tom istom šampionáte vybojoval aj štafetové striebro. Bronz v štafete má z MS 2017. Na MS 2016 bol druhý vo vytrvalostných pretekoch, v ktorých si pripísal aj svoj záverečný medailový úspech v kariére - bronz na tohtoročnom šampionáte v talianskej Anterselve.

"Som vďačný za všetko, čo som mohol dosiahnuť," povedal Landertinger pre agentúru APA. V sezóne Svetového pohára 2008/2009 slávil malý glóbus za prvenstvo v hodnotení pretekov s hromadným štartom.