Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Ledecká zakázala slovo olympiáda, rada by si zahrala s Jágrom

Česká snoubordistka Ester Ledecká (uprostred) pózuje po zisku zlatej medaily v paralelnom obrovskom slalome na ZOH v Pjongčangu 24. februára 2018. Striebro získala Nemka Selina Jörgová (vľavo), bronz jej krajanka Ramona Theresia Hofmeisterová. Ledecká sa postarala tak o historický zápis, stala sa prvou ženou, ktorá na jednej zimnej olympiáde získala zlatú medailu v dvoch rozličných športových odvetviach. Pred týždňom senzačne zvíťazila v super-G. Foto: TASR

Všestranná športovkyňa si chce naďalej rozširovať obzory a najnovšie by si rada zatrénovala na klzisku s Jaromírom Jágrom, ktorý je aktívny hráč i majiteľ hokejistov druholigového Kladna.

Praha 26. marca (TASR) - Česká lyžiarka a snoubordistka Ester Ledecká už nechce vo svojom okolí počuť slovo "olympiáda". Svojej rodine, priateľom i médiám ho zakázala pod hrozbou pokuty. Namiesto neho sa u Ledeckých používa v súvislosti s budúcoročnými ZOH v Pekingu termín, ktorý sa osvedčil už pred tromi rokmi v Pjongčangu - "čínsky priateľák".

Ledecká ohromila v Kórejskej republike celý svet, keď ako pôvodne snoubordistka štartovala aj v alpskom lyžovaní a získala zlato v super-G. "Vždy, keď niekto spomenul slovo olympiáda, musel zaplatiť do pokladničky 10 eur. Nazbieralo sa tam dosť peňazí. Chcem to zaviesť opäť, aby boli peniaze na čokoládu a zmrzlinu," povedala Ledecká podľa portálu iDnes.cz.

Všestranná športovkyňa si chce naďalej rozširovať obzory a najnovšie by si rada zatrénovala na klzisku s Jaromírom Jágrom, ktorý je aktívny hráč i majiteľ hokejistov druholigového Kladna. Nedávno jej ako darček poslal korčule: "Už dlhšie hrávam na Play Station NHL a párkrát som stála na kolieskových korčuliach. Dúfam, že ma Jágr nechá odohrať nejaký zápas. Keď ma uvidí, určite zistí, že by bola škoda nevyužiť ma."