Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Lindsey Vonnová už trénuje. Pripravuje sa na preteky v Európe

Americká lyžiarka Lindsey Vonnová Foto: TASR/AP

Šéf úseku alpských disciplín v americkom tíme pre AP uviedol, že na svahy by sa mohla vrátiť už na podujatí SP v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee 14.-15. januára.

Denver 4. januára (TASR) - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová je späť v tréningovom procese a pripravuje sa na návrat do kolotoča pretekov Svetového pohára. Štvornásobná celková víťazka SP (2008, 2009, 2010, 2012) utrpela na tréningu v novembri zlomeninu ramennej kosti a musela na operáciu.

Šéf úseku alpských disciplín v americkom tíme Patrick Riml pre agentúru AP uviedol, že rekonvalescencia elitnej lyžiarky ide podľa plánu a že na svahy by sa mohla vrátiť už na podujatí SP v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee. Tam sú v termíne 14.-15. januára na programe zjazd a kombinácia. Ďalšie rýchlostné disciplíny sa pôjdu v Nemecku a Taliansku, 6.-19. februára sa uskutoční MS vo švajčiarskom St. Moritzi.

"Dúfame, že sa vráti skôr ako neskôr. Možno bude štartovať už v Rakúsku, možno v Nemecku alebo Taliansku," povedal Riml. Vonnová naposledy súťažne jazdila vlani vo februári.