Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Lyžiarka Holmlundová je po operácii hlavy v stabilizovanom stave

Na archívnej snímke z 21. februára 2014 akrobatické lyžiarky - zľava - Švajčiarka Fanny Smithová, Švédka Anna Holmlundová, Rakúšanka Katrin Ofnerová a Kanaďanka Kelsey Serwaová pretekajú v disciplíne skikros na ZOH v Červenej Poľane. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročná Holmlundová utrpela zranenia hlavy po páde pri tréningu v talianskom stredisku San Candido na relatívne ľahkej časti trate.

Štokholm 20. decembra (TASR) - Švédska reprezentantka v skikrose Anna Holmlundová je deň po páde na tréningu v Taliansku a operácii hlavy v stabilizovanom stave. Naďalej ale zostáva v umelom spánku, informoval šéf švédskeho skikrosového tímu Joar Batelson.

Dvadsaťdeväťročná Holmlundová utrpela zranenia hlavy po páde pri tréningu v talianskom stredisku San Candido na relatívne ľahkej časti trate. "Pád bol následkom nešťastnej zhody okolností," citovala Batelsona agentúra AP. Švédska skikrosárka sa silno udrela do hlavy a údajne mala menšie krvácanie do mozgu.

Holmlundová získala na ZOH 2014 v Soči bronzovú medailu a v uplynulej sezóne ovládla Svetový pohár. V prebiehajúcom ročníku SP jej patrí v celkovom poradí druhá priečka.