Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Lyžovanie: Magoni sa dohodol so Slovincami, povedie Hrovatovú

Na archívnej snímke Livio Magoni, bývalý tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovinci pred ZOH 2022 v Pekingu vytvorili spoločný tím pre technické disciplíny, kde okrem Hrovatovej figurujú aj Tina Robniková, Ana Buciková a Andreja Slokarová.

Ľubľana 6. mája (TASR) - Bývalý tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Livio Magoni posilnil slovinskú reprezentáciu. V olympijskej sezóne 2021/2022 sa bude venovať predovšetkým Mete Hrovatovej.

Slovinci pred ZOH 2022 v Pekingu vytvorili spoločný tím pre technické disciplíny, kde okrem Hrovatovej figurujú aj Tina Robniková, Ana Buciková a Andreja Slokarová. "Livio bude mať na starosti najmä Metu, ale bude radiť aj ostatným. Všetci tréneri budú spolupracovať, aby ich lyžiarky dosiahli čo najlepšie výsledky," povedal pre portál rtvslo.si Miha Verdnik, šéf alpských disciplín v Slovinskej lyžiarskej asociácii.

Dvadsaťtriročná Hrovatová je dvojnásobná juniorská majsterka sveta v slalome (2018, 2019), vo Svetovom pohári sa však najviac presadzuje v obrovskom slalome. Štyrikrát v ňom obsadila tretie miesto, podarilo sa jej to aj na finálovom podujatí minulej zimy vo švajčiarskom Lenzerheide. Práve v tejto disciplíne zaznamenala pod Magoniho taktovkou výrazný progres Vlhová, ktorú v nej v roku 2019 doviedol k titulu majsterky sveta. V Slovinsku majú na 57-ročného talianskeho kouča dobré spomienky vďaka spolupráci s Tinou Mazeovou v rokoch 2010 až 2013. V sezóne SP 2012/2013 sa podieľal na jej rekordnom zisku 2414 bodov.