Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Lyžovanie: Maier požaduje striktnejšie kvalifikačné štandardy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Jeho reakcia prišla po sérií zranení v tréningoch na zjazd a super-G. Najhoršie zatiaľ dopadla v St. Moritzi rakúska lyžiarka Mirjam Puchnerová.

St. Moritz 9. februára (TASR) - Šéf nemeckého lyžovania Wolfgang Maier požaduje striktnejšie kvalifikačné štandardy pre účasť na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní.

Jeho reakcia prišla po sérií zranení v tréningoch na zjazd a super-G. "Na svetovom šampionáte sú vždy krajiny, ktoré nemajú žiadne skúsenosti s ťažkými zjazdmi. Na SP v Kitzbüheli nevidíte žiadnych Kazachov alebo niekoho z Monaka," povedal Maier.

Kazach Martin Chuber musel po páde absolvovať operáciu krku, rovnako na operáciu musel ísť aj Olivier Jonet z Monaka, ktorý utrpel vnútorné krvácanie. "Orgány však nemá poškodené," oznámil lekár Marcus Deplazes.

Podľa Maiera nenesú organizátori MS žiadnu zodpovednosť za vzniknuté zranenia, zjazdovka bola totiž v optimálnom stave. "Je potrebné urobiť rozhodnutie, v ktorom sa povie ľuďom, že môžu štartovať na šampionáte, len pokiaľ sa zlepšia," myslí si nemecký funkcionár.

Najhoršie zatiaľ dopadla v St. Moritzi rakúska lyžiarka Mirjam Puchnerová, pre ktorú sa predčasne skončila sezóna po otrase mozgu a fraktúre stehennej kosti. "Čo sa stalo Puchnerovej je riziko v tomto type športu, ktorý nie je možné vylúčiť. Tento šport nemôže byť úplne bezpečný," citovala agentúra DPA Maiera.