Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Dressen víťazom zjazdu v Saalbachu-Hinterglemme

Nemecký zjazdár Thomas Dressen na trati počas pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v zjazde mužov v rakúskom Saalbachu 13. februára 2020. Foto: TASR/AP

Dressen slávil piaty triumf v prestížnom seriáli, už tretí v tejto sezóne.

Saalbach-Hinterglemm 13. februára (TASR) - Nemecký lyžiar Thomas Dressen sa stal víťazom zjazdu Svetového pohára v Saalbachu-Hinterglemme. V rakúskom stredisku predstihol o sedem stotín Švajčiara Beata Feuza. Tretí skončil so stratou 0,09 s ďalší Helvét Mauro Caviezel. Súťaž v Saalbachu bola náhradou za zrušené preteky v juhokórejskom Jen-čchingu.

Dressen slávil piaty triumf v prestížnom seriáli, už tretí v tejto sezóne. Vlani v novembri nenašiel premožiteľa v zjazde v kanadskom Lake Louise, začiatkom februára vystúpil na najvyšší stupienok na domácom svahu v Garmisch-Partenkirchene. "V hornej časti skrátenej trate som spravil veľkú chybu. Mal som čo robiť, aby som sa udržal na lyžiach a vyhol pádu. Vôbec som nepočítal s tým, že v cieli budem prvý," citovala slová Dressena agentúra SID.

O víťazstvo ho mohol pripraviť Nór Kjetil Jansrud, ktorý bol najrýchlejší na úvodných medzičasoch, v dolnej časti trate však zaostal a napokon skončil až šiesty. Vedenie v celkovom poradí SP si udržal Jansrudov krajan Henrik Kristoffersen.