Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Lyžovanie SP: Favoritky kombinácie po super-G sú Vlhová a Holdenerová

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati v superobrovskom slalome kombinácie Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane 4. marca 2018. Foto: TASR/AP

Do slalomového kola (13.30) si Vlhová vo švajčiarskej Crans Montane zobrala jasný náskok na reálne konkurentky s výnimkou Wendy Holdenerovej.

Crans Montana 4. marca (TASR) - Petra Vlhová predviedla v nedeľu dopoludnia skvelý výkon v superobrovskom slalome do kombinácie Svetového pohára a pred druhou časťou súťaže sa stala topfavoritkou. Do slalomového kola (13.30) si vo švajčiarskej Crans Montane zobrala jasný náskok na reálne konkurentky s výnimkou Wendy Holdenerovej. Domáca zjazdárska diva a majsterka sveta v disciplíne alpskej všestrannnosti bola v super-G podľa očakávania rýchlejšia ako slovenská lyžiarka, ale len o 17 stotín. Nečakane prepadla ďalšia švajčiarska favoritka a čerstvá olympijská víťazka Michelle Gisinová, ktorá na Vlhovú stratila 22 stotín a tak jej šance na kombinačné víťazstvo záviseli od toho, či obe hlavné kandidátky zvládnu tesný mikrosúboj v rizikových okolnostiach husto rozmiestnených bránok slalomu.

Po prvej dvadsiatke zo 43 štartujúcich mohli na vysoké umiestnenie v celej alpskej kombinácii pomýšľať ešte Nórka Ragnhild Mowinckelová, Talianka Federica Brignoneová, či Slovinka Maruša Ferková.