Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Lyžovanie-SP: Gutová-Behramiová po konci v 1. kole: Nebol to protest

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Po jej nečakanom konci sa začalo špekulovať o možnom proteste, keďže lyžiarka pred pár dňami kritizovala rozhodnutie organizátorov zrušiť zjazd a super-G.

Lenzerheide 21. marca (TASR) - Švajčiarsku lyžiarku Laru Gutovú-Behramiovú mrzí, že svojím kurióznym koncom v prvom kole záverečného obrovského slalomu v Lenzerheide rozvírila diskusie a uviedla, že sa nejednalo o žiadny protest a jednoducho jej telo už nevládalo.

Gutová-Behramiová v sobotu definitívne prišla o možnosť zabojovať o celkové prvenstvo vo SP, to nakoniec získala Slovenka Petra Vlhová. Švajčiarska lyžiarka v nedeľu nedokončila 1. kolo za zvláštnych okolností, keď svoju jazdu vypustila už za druhou bránkou. Následne odmietla poskytnúť rozhovory a okamžite opustila cieľové priestory. V niektorých médiách sa rozbehli špekulácie, že mohlo ísť o protest proti zrušeniu zjazdu a super-G, úradujúca majsterka sveta v "obráku" to však poprela. "Koniec sezóny je stále ťažší a ťažší. Už od rána som bojovala, ale stále som chcela súťažiť a vyskúšať to. Dúfala som, že mi pomôže adrenalín, keď sa postavím na štart. Ale pri druhej bránke som si uvedomila, že to nebude bezpečný zjazd do cieľa," uviedla Gutová-Behramiová, ktorá vyhodnotila riziko zranenia ako príliš vysoké.

"Je pre mňa dôležité, aby som dokončila sezónu zdravá. Už sa mi raz stalo, že som sa cítila podobne ako dnes a napriek tomu som to vyskúšala. Vtedy som si roztrhla krížny väz. Rozhodla som sa radšej skončiť pri druhej bránke, ako spadnúť pri siedmej," citoval ju portál Eurosportu. Pre švajčiarsku televíziu SRF sa vyjadrila, že hlasy v hlave jej hovorili, že "už je toho dosť a už to ďalej nejde".

Po jej nečakanom konci v prvom kole sa začalo špekulovať o možnom proteste, keďže Gutová-Behramiová pred pár dňami kritizovala rozhodnutie organizátorov zrušiť zjazd a super-G, v ktorých mohla zdramatizovať boj o veľký glóbus. Ten nakoniec získala Vlhová s náskokom 160 bodov. O nič také sa ale nejednalo a Gutová-Behramiová je so svojou sezónou spokojná: "Opäť jazdím na úrovni, na akej som zvykla predtým a miešam poradím na čele. To je to, v čo som vždy dúfala a na čom som pracovala. Som veľmi spokojná s dvoma medailami z MS a sezónou v super-G."