Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Termín návratu Shiffrinovej nie je známy, možno až vo finále

Na archívnej snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová. Foto: TASR - Martin Baumann

Shiffrinová má na konte celkovej klasifikácie 1225 bodov a náskok 145 bodov na Talianku Federicu Brignoneovú.

Vail 14. februára (TASR) - Americká zjazdárka Mikaela Shiffrinová vynechá aj víkendové podujatie Svetového pohára v Kranjskej Gore a termín jej návratu do seriálu stále nie je známy. V piatok o tom informovali zámorské médiá s odvolaním sa na blízke okolie líderky SP.

Veľká rivalka slovenskej lyžiarskej hviezdy Petry Vlhovej prerušila sezónu začiatkom februára po nečakanej smrti svojho otca a vynechala už minulý víkend v Garmisch-Partenkirchene. Údajne je otázne, či sa 24-ročná Američanka vôbec vráti pred finálovým podujatím Svetového pohára v polovici marca v Cortine d'Ampezzo.

Shiffrinová má na konte celkovej klasifikácie 1225 bodov a náskok 145 bodov na Talianku Federicu Brignoneovú. Vlhová nazbierala spolu 891 bodov. Do konca súťažnej zimy je v programe ženského SP ešte 14 pretekov, vrátane štyroch finálových v každej disciplíne. Otvorený je tiež boj o všetkých šesť malých glóbusov a v nedeľu sa Vlhová pri neúčasti Shiffrinovej môže dostať na čelo slalomu, ak v Slovinsku vyhrá, v prípade druhého miesta by líderku dostihla.