Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Vlhová je po 1. kole na 6. mieste, Velez-Zuzulová sa rozlúčila v kroji

Na snímke slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová v cieli svojej rozlúčkovej jazdy v 1. kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v nemeckom Ofterschwangu 10. marca 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Tá si svoju záverečnú jazdu v SP naozaj vychutnala.

Ofterschwang 10. marca (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v 1. kole sobotňajšieho slalomu Svetového pohára v nemeckom Ofterschwangu 6. miesto. Na líderku poradia Mikaelu Shiffrinovú má manko 0,65 sekundy. Američanka zajazdila najrýchlejší čas 54,25 s. Na druhom mieste figuruje po prvej jazde rakúska reprezentantka Katharina Gallhuberová so stratou 0,30 s a tretia je jej krajanka Bernadette Schildová, ktorá prišla do cieľa ešte o deväť stotín neskôr.


V Ofterschwangu sa so svojou bohatou kariérou rozlúčila Slovenka Veronika Velez-Zuzulová. Tá si svoju záverečnú jazdu v SP naozaj vychutnala. Na štarte sa objavila v slovenskom ľudovom kroji, na svahu si spravila niekoľko zastávok, jednu z nich pri riaditeľovi pretekov SP Atlem Skaardalovi, aby sa rozlúčila, raz sa dokonca ocitla aj na zemi a do cieľa prišla za bujarého povzbudzovania fanúšikov. Po nej si podobný rozlúčkový slalom vychutnala aj Rakúšanka Michaela Kirchgasserová.