Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Vonnová o svojom návrate na svahy: Bol najťažší v kariére

Americká lyžiarka Lindsey Vonnová Foto: TASR/AP

Pred víkendovým štartom v zjazde v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee americká lyžiarka priznala aj vážne poškodenie nervov ruky.

Altenmarkt-Zauchensee 12. januára (TASR) - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová označila svoj najnovší návrat na svahy Svetového pohára za najťažší v kariére. Pred víkendovým štartom v zjazde v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee priznala aj vážne poškodenie nervov ruky.

Na štvornásobnú celkovú víťazku SP (2008, 2009, 2010, 2012) čaká prvé vystúpenie od februárového zranenia ľavého kolena v superobrovskom slalome, návrat pôvodne plánovala v novembrových pretekoch rýchlostných disciplín v Lake Louise, ale 10. novembra utrpela na tréningu v coloradskom Copper Mountaine zlomeninu kosti v pravom ramene a musela podstúpiť operáciu.

"Od chirurgického zákroku prešlo krutých deväť týždňov a vyše 300 hodín terapie, no tvrdá robota sa konečne vypláca. Po operácii som nemala žiaden cit v celej ruke. Každý deň som pracovala, aby sa mi pomaly vrátila pohyblivosť, stále mám problémy s niektorými jednoduchými úkonmi, napríklad s nasadením lyžiarskej rukavice alebo česaním, ale väčšinu situácií už zvládam pohodlne. Zažila som najťažšiu rekonvalescenciu v kariére, ktorá však, našťastie, trvala kratšie než moje zranenia kolena. Na kontrole po ôsmich týždňoch bola kosť dobre zhojená a dostala som zelenú na trénovanie i pretekanie," napísala Vonnová na facebooku.

Tridsaťdvaročná Američanka pripojila na sociálnej sieti video, v ktorom vidno, ako sa odznova učila vystrieť prsty, zdvihnúť pohár s vodou, napísať svoje meno, chytiť tenisovú loptičku a napokon odraziť sa lyžiarskymi paličkami z brány štartu.