Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Lyžovanie: Hirscher je na čele obráku v Kranjskej Gore, Žampa postúpil

Na snímke slovenský lyžiar Adam Žampa na trati v 1. kole obrovského slalomu Svetového pohára 3. marca 2018 v Kranjskej Gore. Foto: TASR/AP

Hirscher mal na dosah zisk malého glóbusu za triumf v celkovej klasifikácii disciplíny, stačilo mu figurovať vo výsledkovej listine po 2. kole (štart 12.30 h) pred Kristoffersenom.

Kranjska Gora 3. marca (TASR) - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher sa usadil na čele po 1. kole sobotňajšieho obrovského slalomu Svetového pohára v Kranjskej Gore.

Obhajca veľkého krištáľového glóbusu mal pohodlný náskok 0,73 s pred Nórom Henrikom Kristoffersenom, stratu až 1,41 s na Hirschera "nabrali" domáci pretekár Žan Kranjec a Francúz Alexis Pinturault. Hirscher mal na dosah zisk malého glóbusu za triumf v celkovej klasifikácii disciplíny, stačilo mu figurovať vo výsledkovej listine po 2. kole (štart 12.30 h) pred Kristoffersenom.

Na štart pretekov sa postavili aj slovenskí reprezentanti bratia Žampovci. Adam postúpil do druhého kola s 29. najlepším časom a odstupom 4,91 s na Hirschera, pre Andreasa bolo konečnou stanicou už prvé kolo (43. miesto, +8,69 s).