Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

V Predseníctve Slovenskej lyžiarskej asociácie je šesť nových tvárí

Ivan Ivanič, archívne foto. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Zástupcovia športovo-politických inštitúcií pozvaní na Konferenciu SLA sa na nej nezúčastnili.

Kremnica 1. júla (TASR) - Slovenská lyžiarska asociácia (SLA) na stredajšej Konferencii v Kremnici vymenila šesť z desiatich členov Predsedníctva SLA. Vo funkcii pokračuje prezident Ivan Ivanič, ktorému v hlasovaní vyjadril nedôveru len jeden hlas. Z postu viceprezidenta SLA a člena predsedníctva odstúpil Marino Mersich. Novými viceprezidentmi sa stali Július Hermély (úsek snowbordingu) a Štefan Marton (úsek alpských disciplín).

Ako SLA informovala TASR prostredníctvom tlačovej správy, Konferencia tiež vyzvala Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), aby chránil práva, záujmy a podporil svojho zakladajúceho člena SLA, resp. aby problematiku lyžiarov ponechal na vyriešenie na pôde lyžiarov. Zástupcovia športovo-politických inštitúcií pozvaní na Konferenciu SLA sa na nej nezúčastnili.

„Na Konferncii SLA bola prezidentovi Ivanovi Ivaničovi prejavená dôvera (z celkového počtu hlasujúcich bol proti 1). Bol odvolaný člen Predsedníctva SLA, viceprezident Ján Garaj a viceprezident Marino Mersich odstúpil z funkcie viceprezidenta SLA a člena Predsedníctva SLA. Rovnako odstúpil Patrik Dluhoš (úsekm alpských disciplín). Novými viceprezidentmi sa stali Július Hermély (úsek snowbordingu) a Štefan Marton (úsek alpských disciplín). Novými členmi predsedníctva sa stali Walter Retter (úsek alpských disciplín), Peter Červeň (úsek akrobatického lyžovania), Mário Kubiš (bežecký úsek) a Ľubomír Masár (úsek lyžovania na tráve). Na Konferencii boli zvolení aj noví členovia kontrolno-revíznej komisie. Novou predsedníčkou sa stala Beáta Lipovská a podpredsedom Vladimír Staroň," uviedla SLA v oficiálnom komuniké.

„Od Konferencie sme mali veľké očakávania ohľadne riešenia patovej situácie v slovenskom lyžovaní. Je smutné, že ani jeden zástupca športovo-politických inštitúcií (MŠVVaŠ, SOŠV, ZSL), ktorí boli pozvaní na Konferenciu, neprejavili záujem riešiť problematiku slovenského lyžovania na pôde lyžiarov a neprišli odpovedať na otázky väčšinovej členskej základne SLA,“ citovala tlačová správa Ivana Ivaniča.